10 soorten gevelbekleding

Leenman Bouw is gespecialiseerd in dakopbouw, aanbouw of verbouw van uw woning of bedrijfspand. Wij creëren voor u de woon- of werkomgeving die bij uw past. Bij elk project vinden wij het namelijk belangrijk het karakter van de woning of het bedrijfspand te behouden. Kent u alle mogelijkheden voor een mooie afwerking middels gevelbekleding? De vakmannen van Leenman Bouw geven u hieronder graag tips en advies over de gevelbekleding soorten die beschikbaar zijn én de voordelen ervan natuurlijk.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van gevelbekleding?

Voordat u door de bomen het bos niet meer ziet, is het belangrijk u er zich van bewust te zijn waar u op moet letten bij het kiezen van een passende gevelbekleding. De juiste gevelbekleding soorten kunnen elk type gebouw een stijlvolle uitstraling geven. Maar niet alleen het oog wil iets. Het is van belang ook te letten op onderhoud, isolatiemogelijkheden en de prijs per vierkante meter.

10 soorten gevelbekleding en de kenmerken

  1. Houten gevelbekleding: natuurlijke en elegante uitstraling. Voor een mooie vergrijzing en lange levensduur is het belangrijk te kiezen voor de juiste houtsoort en correcte plaatsing.
  2. Crepi gevelbepleistering: crepi zorgt voor een nieuw uitzicht en draagt bij tot isolatie. Crepi gevelbepleistering is veelzijdig: u kunt kiezen voor minerale of kunstharspleister, vele verschillende kleuren en vlakke of ruwe structuren.
  3. Metalen gevelbekleding: deze bekleding is verkrijgbaar in platen, cassettes, sidings of leien met als materiaal aluminium, inox, zink of koper. Metaal is goed bestand tegen weersinvloeden en gaat lang mee.
  4. PVC gevelbekleding: PVC is goedkoop en makkelijk te bewerken. Het heeft goed isolerende eigenschappen, is duurzaam en zo goed als onderhoudsvrij. Een extra pluspunt: er zijn vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar waarin u kunt kiezen in look (hout of beton) en vele verschillende kleuren.
  5. Steenstrips gevelbekleding: steenstrips zijn dunne stroken uit baksteen of kunststof die lijken op echte stenen. Ze bieden uitstekende isolatie.
  6. Leien gevelbekleding: er bestaan natuurleien en kunstleien. Leien kan tevens als dakbedekking gebruikt worden waardoor u de mogelijkheid heeft van de uitstraling van uw huis een geheel te maken.
  7. Vezelcement platen gevelbekleding: wordt het meest gebruikt voor gevelplaten en gevelstroken zoals sidings. Een gedeeltelijke bekleding met vezelcement platen zorgt voor een unieke uitstraling.
  8. Kunststof hout/houtcomposiet: platen die er uitzien als echt hout. Het materiaal is goedkoper, er zijn verschillende kleuren beschikbaar en er zal geen vergrijzing plaatsvinden, zoals bij echt hout.
  9. Groengevel/plantengevel: voor een groene natuurlijke look. Er wordt een houten of metalen rooster op de gevel bevestigd waar de gekozen klimplant kan groeien en de gevel zal bedekken.
  10. Vliesgevel/glasgevel: de buitengevel is niet dragend en wordt uit lichte materialen gebouwd. Een glasvezel biedt een niet te evenaren lichtinval!

Gevelbekleding met Leenman Bouw

De professionals van Leenman Bouw zijn vakmannen met maar liefst 25+ jaar ervaring. Al onze projecten worden met deskundigheid opgepakt. Onze all-round vaklieden staan garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw gevelbekleding. Bent u benieuwd naar de kosten of mogelijkheden van gevelbekleding? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht