5 punten om aan te denken als u een aanbouw wilt

Voelt uw woning of kantoorpand aan de krappe kant? U kunt door middel van aan- of uitbouw genieten van extra vierkante meters bij uw privé- of bedrijfspand. Zo creëert u de woon- of werkomgeving die bij u past. Leenman Bouw is gespecialiseerd in aanbouw. Onze professionals geven hier 5 punten om aan te denken als u een aanbouw wilt, zodat u goed beslagen ten ijs komt tijdens uw verbouwing.

Een uitbouw versus een aanbouw

Indien u extra vierkante meters bij uw woning of bedrijfspand wilt realiseren komt u al snel voor de keuze te staan: gaat u voor aanbouw of uitbouw? En wat is het verschil eigenlijk? Zowel bij aanbouw als bij uitbouw wordt er aan het pand gebouwd om extra vierkante meters te realiseren. Bij aanbouw blijven de oorspronkelijke buitenmuren staan: dit maakt een aanbouw een goedkopere oplossing. Een uitbouw daarentegen biedt u een ruimer gevoel qua leefruimte.

5 punten om aan te denken als u een aanbouw wilt

  1. Vraag (indien nodig) een vergunning aan.

Het is bij aanbouw niet altijd nodig een vergunning aan te vragen. Indien er wel een vergunning aangevraagd dient te worden, kan dit soms weken duren. Zorg ervoor dat u op tijd weet of u voor uw project een vergunning nodig heeft en dat u de juiste papieren kunt overleggen als het zover is. Hierbij geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.

  1. Bespaar niet op materiaal

De bouwmaterialen zijn een cruciaal onderdeel van uw aanbouw. Het is dan ook zeer zonde om te besparen op de materialen. Bekijk goed welke materialen langdurig mee kunnen, gunstig zijn voor uw doeleinden en met welke materialen uw aannemer het liefste werkt. Soms investeert u aan het begin iets meer, waarna u jarenlang kunt genieten van financieel voordeel.

  1. Kies de juiste aannemer

Hoewel de prijs een invloedrijke factor kan spelen bij het kiezen van een aannemer is het goed om erbij stil te staan dat een aannemer soms weken achtereen bij u over de vloer komt. Dan is het belangrijk dat u er een goed gevoel bij hebt. Ga vrijblijvend een gesprek met onze professionals aan om u te laten adviseren over onze werkwijze.

  1. Verkijk u niet op de logistiek

In sommige gevallen wil de opdrachtgever zelf een steentje bijdragen of kosten besparen door het materiaal voor de aanbouw zelf op te halen. Verkijk u echter niet op de logistiek. Bouwmaterialen zijn zwaar en komen vaak in grote hoeveelheden. Daarnaast loopt u het risico dat materialen vertraagd worden geleverd waardoor het hele bouwtraject vertraging op kan lopen.

  1. Bereken slim uw budget

Bij het vrijmaken van een budget voor een aanbouw vergeten mensen soms simpele zaken als de kosten van een vergunning of het inrichten van de extra vierkante meters. Zorgt er niet alleen voor dat alle posten meegenomen zijn in de budgetbepaling maar ook dat er een buffer aan vast zit voor (onvermijdelijke) noodgevallen of onvoorziene kosten.

Een aanbouw met Leenman Bouw

De professionals van Leenman Bouw zijn vakmannen met meer dan 25 jaar ervaring. Onze passie voor alles omtrent dakopbouw en verbouwing vindt u terug in de professioneel en enthousiaste wijze waarmee wij al onze projecten oppakken. Daarnaast bieden we deskundigheid in ons Duurzaam+ programma. Onze all-round vaklieden staan garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw aanbouw. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of het kostenplaatje van een aanbouw van uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht