Dakopbouw materialen

U staat op het punt een dakopbouw op uw huis te realiseren en staat voor de vraag: hoe moet deze dakopbouw eruit komen te zien? Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een dakopbouw (alleen bij plat dak) of een nokverhoging. Maar niet alleen het soort dakopbouw heeft invloed op hoe deze extra woonruimte er straks uitziet, aanvoelt en in uw leven past. Ook de dakopbouw materialen zijn een punt van aandacht voordat u aan uw bouwproject begint. Neemt u een houten dakopbouw, een kunststof dakopbouw, een zinken dakopbouw of een stenen dakopbouw? We leggen hieronder de verschillen uit.

Verschillende dakopbouw materialen

De keuze voor de verschillende materialen bestaat uit een aantal factoren. Zo is een houtskelet dakopbouw prachtig om te zien maar kost het wel wat meer in onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof. De kosten kunnen dan bij de eerste investering minder zijn maar door de jaren heen druppelt er toch nog wat binnen. We geven hieronder de belangrijkste verschillen op het gebied van prijs, uitstraling, isolatie en mate van onderhoud.

Houten dakopbouw

Een houten dakopbouw is van onderstaande mogelijkheden de goedkoopste investering en geeft bovendien een huiselijke en karakteristieke uitstraling aan uw huis. Daarnaast is een houten dakopbouw volledig naar wens te maken en zeer geschikt voor prefab productie. Een houten dakopbouw vergt echter wel regelmatig onderhoud, hout zal eerder gaan rotten dan de andere opties.

Kunststof dakopbouw

Een kunststof dakopbouw is duurder in aanschaf dan een houten dakopbouw maar is nog niet zo kostbaar als een stenen of zinken dakopbouw. Hoewel u met een kunststof dakopbouw een minder bijzondere uitstraling geeft aan uw dakopbouw biedt kunststof zeer goede isolatie en heeft u er geen omkijken naar! Let wel: als er schade is aan een kunststof dakopbouw, is deze moeilijk te repareren.

Stenen dakopbouw

De keuze voor een stenen dakopbouw valt vaak om de uitstraling een te laten zijn met de rest van uw huis. Slechts in het begin is er kleurverschil te zien maar staat het huis lang genoeg bloot aan de elementen, wordt het weer een geheel. Een stenen dakopbouw biedt een lange levensduur, is onderhoudsvrij en biedt goede isolatie. Het is echter wel altijd maatwerk en het kan in sommige gevallen voorkomen dat de fundering aangepast moet worden.

Zinken dakopbouw

Het bekleden van de dakopbouw met zink heeft als grootste voordeel de kwaliteit van het materiaal. Een zinken dakopbouw is duurzaam, isoleert als de beste en is van hoge kwaliteit. Bent u op zoek naar een industriële afwerking? Dan is een zinken dakopbouw de juiste keuze. Houd er wel rekening mee dat zink kostbaar materiaal is.

Dakopbouw met Leenman Bouw

Wist u dat u hout kunt combineren met andere materialen? Of dat een kunststof dakopbouw ook met een ‘houten look’ geleverd kan worden? Onze vakmensen weten alles van dakopbouw en kijken dan ook graag met u mee naar uw wensen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht