De afwerking van je dakopbouw

Een dakopbouw is een manier om op de bovenste verdieping van uw huis tot maar liefst 30% meer woonoppervlak te creëren. U plaats met een dakopbouw tot wel een hele verdieping bovenop uw bestaande woning. U kunt ervoor kiezen deze dakopbouw volledig casco op te laten leveren. Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor de afwerking dakopbouw. Hieronder geven we meer informatie en tips over de mogelijkheden van de afwerking van een dakopbouw.

Afwerkingsniveaus dakopbouw

Net als met de afwerking van een nieuwbouwhuis, zijn er vele verschillende afwerkingsniveaus beschikbaar voor de afwerking van een dakopbouw. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen een dakopbouw te laten plaatsen en de afwerking verder zelf te doen om kosten te besparen. U kunt er ook voor kiezen om alles mooi en passend af te laten werken door een professional in een door u gekozen stijl. Kiest u bijvoorbeeld voor een gemetselde of houten gevel, raamkozijnen in een eigen gekozen kleur of een centrale verwarming?

Stappen bij afwerking van een dakopbouw

Het is goed om, voordat u uw dakopbouw laat plaatsen, te kijken naar uw specifieke wensen zodat u optimaal kunt genieten van uw dakopbouw en niet voor (financiële) verrassingen komt te staan. Als u vooraf bepaald wat u wilt en wat uw budget is, kunt u moeiteloos het onderstaande afwerkingsstappenplan doorlopen voor een goede afwerking van uw dakopbouw.

  1. Kamerindeling & elektra

Na het plaatsen van een casco dakopbouw wordt de kamerindeling neergezet inclusief elektra zoals wandcontactdozen, aansluitingen voor rookmelders en extra groepen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

  1. Loodgieter

Na de kamerindeling en de elektra legt een loodgieter de leidingen en de afvoer aan.

  1. Isoleren & gipsen

Nu de binnenkant en bedrading van de muren is aangebracht is het tijd voor de afwerking. De wanden moeten geïsoleerd en dichtgegipst worden.

  1. Stuken & aftimmeren

Na het gipsen kan er gestuukt worden en er wordt ruimte gemaakt voor het timmerwerk (bv. een inloopkast of het afmonteren van de trapleuning).

  1. Schilderwerk

De wanden en kozijnen worden in de kleuren verf gezet die passen bij uw huis.

  1. Afmontage sanitair & vloer

De radiotoren worden afgemonteerd, het sanitair wordt geplaatst en alles wordt netjes afgekit. Daarna kan de vloer gelegd worden en is de dakopbouw klaar om bewoond te worden!

Een dakopbouw laten plaatsen door Leenman Bouw

Denkt u erover na om een dakopbouw te laten plaatsen op uw woning? Met meer dan 25 jaar ervaring in duurzaam bouwen, prefab bouwen en een uitgebreid netwerk van bouwpartners, zien wij elke uitdaging tegemoet. Onze vaklieden pakken ook het plaatsen van uw dakopbouw professioneel op - ons team staat dan ook garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw project. Meer weten over de mogelijkheden van een dakopbouw plaatsen? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht