Garage ombouwen

Als u extra vierkante meters woongenot wilt hebben maar niet kunt of wilt inleveren op de tuin, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kunt u klein uitbouwen door een dakkapel te plaatsen, een volledige extra verdieping laten plaatsen door middel van een dakopbouw of u kunt uw garage ombouwen tot bijvoorbeeld een hobbykamer, een washok of zelfs als uw keuken. Lees hieronder onze tips voor het ombouwen van uw garage.

5 tips voor uw project ''garage ombouwen''

U staat op het punt uw project ''garage ombouwen'' aan te gaan. Onze vakmensen geven een aantal tips weg waarmee u beslagen ten ijs komt om uw droomruimte te verwezenlijken.

Tip 1: Bekijk of u een vergunning nodig heeft

Voor aan- of verbouwen aan uw huis heeft u soms een vergunning nodig. De gemeente bepaalt in welke gevallen dit aan de orde is. Het is belangrijk vóór het bouwproject na te gaan of u een vergunning nodig heeft voor uw plannen. Indien dit zo is, is het ook handig om direct de aanvraag in te dienen omdat het een aantal weken kan duren voordat u uw vergunning binnen hebt.

Tip 2: Isoleer de garage

Indien u uw garage voor andere doeleinden gebruikt dan waar een garage normaliter voor gebruikt wordt (opslag of auto), heeft u waarschijnlijk behoefte aan een warmere ruimte dan het nu is. In dat geval is het handig om de garage goed te isoleren zodat als u een verwarming plaatst, de warmte ook goed bewaard blijft in de ruimte.

Tip 3: Verwarming en elektra

Denk van tevoren goed na over de indeling van de nieuwe ruimte die ontstaat door het ombouwen van uw garage. Wat zijn handige plekken voor stopcontacten? Moet er een flinke radiator in of is een infraroodpaneel juist misschien handig?

Tip 4: Verlichting

Naast sfeerverlichting of nuttige lampen kunt u ook overwegen een lichtstraat aan te laten brengen bij het garage ombouwen. Dit betekent dat u een dakraam laat plaatsen in het dak van de garage zodat u meer natuurlijk lichtinval hebt. Leuker voor de sfeer en beter voor de elektriciteitsrekening! Lees hier meer over het op- of verbouwen van uw dak.

Tip 5: Ruimte-indeling

Heeft een grote garage die u goed kunt ombouwen tot een extra kamer én als opslag? Breng dan een tussenwand aan zodat u kunt genieten van extra vierkante meters woonoppervlak en uw fietsen of tuinapparatuur nog steeds kunt opbergen.

Garage ombouwen met Leenman Bouw

Het team van Leenman Bouw staat met vakmanschap voor u klaar om al uw vragen over het ombouwen van uw garage en andere bouwprojecten te beantwoorden. Onze vaklieden pakken alle projecten professioneel op en staan garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw project garage ombouwen. Meer weten over de mogelijkheden van het ombouwen van uw garage? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht