Goedkope dakopbouw, tips om te besparen

Met een dakopbouw hebt u de mogelijkheid een extra kamer of zelfs een hele verdieping toe te voegen aan uw huis. Zo heeft u meer woonoppervlak om van te genieten zonder dat u in hoeft te leveren op uw tuin! Een ideale keuze. Maar, zoals bij elke aan- of verbouw, brengt het wel een kostenplaatje met zich mee. Een dakopbouw hoeft echter geen enorme investering te zijn. Wilt u een goedkope dakopbouw laten plaatsen en wilt u weten hoe u kunt besparen? Bekijk dan de tips van onze vakmannen.

Tip 1: materiaalkeuze voor een goedkope dakopbouw

In verschillende fases van het project van uw dakopbouw heeft u te maken met materiaalkeuzes. Wellicht past een stenen dakopbouw beter bij de uitstraling van uw huis. Maar steen is een kostbaar bouwmateriaal, dat bovendien ook zwaar is. Het kan zijn dat u bij de keuze voor een stenen dakopbouw ook uw fundering moet laten verstevigen. Hout is verreweg de meest voordelige manier om een goedkope dakopbouw te realiseren.

Tip 2: overweeg de verschillende types dakopbouw

Bij Leenman Bouw onderscheiden we drie verschillende soorten dakopbouw, waaronder een goedkope dakopbouw:

  • Budget
  • Standaard
  • Luxe

Bekijk de indicatie van de kosten per pakket en bepaal welke het beste bij u past. Zelfs bij ons budgetpakket bieden we verschillende mogelijkheden, zoals:

  • Wind- en waterdicht
  • Buitenzijde compleet
  • Kunststof standaard glad of hardhouten kozijnen wit gegrond
  • Electra voorbereiding
  • Zandcement dekvloer
  • Vurenhouten open trap

Tip 3: steek de handen uit de mouwen

Casco bouwen is verreweg de goedkoopste manier om een dakopbouw te laten plaatsen. Casco betekent dat de opbouw wel water- en winddicht wordt afgeleverd maar de afwerking nog niet is afgerond. U kunt ervoor kiezen de handen zelf uit de mouwen te steken en de afwerking voor eigen rekening te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van het laminaat of het schilderen van de muren.

Tip 4: bouw samen met uw buren

Een onderdeel van het kostenplaatje en de moeite van een dakopbouw is het aanvragen van een vergunning en de voorrijkosten/voorbereiding van de dakopbouw. Overleg met uw buren en pols of er interesse bij hun bestaat om ook een dakopbouw te laten plaatsen op hun huis. Indien u met één of meerdere buren voor een dakopbouw kiest, kunt u profiteren van gedeelde kosten - en bovendien gedeelde moeite bij het aanvragen van vergunningen, het kenbaar maken van overlast in de buurt tijdens de bouw, etc.

Dakopbouw laten plaatsen door Leenman Bouw

Leenman Bouw kan bouwen op meer dan 25 jaar ervaring. Met onze bijzondere interesse in duurzaam en prefab bouwen en een uitgebreid netwerk van bouwpartners, zien wij elke uitdaging tegemoet. Onze vaklieden pakken ook het plaatsen van uw dakopbouw professioneel op - ons team staat dan ook garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw project. Meer weten over de mogelijkheden van het plaatsen van een dakopbouw? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht