Het verschil tussen een nokverhoging en een dakopbouw

Uitbouwen op de bovenste verdieping van uw huis is een ideale manier om meer woonruimte te creëren, zonder vierkante meters in te leveren op de tuin. Zo kunt u tot maar liefst 30% meer woonoppervlak realiseren. Er zijn verschillende manieren om ruimte op uw dak te verwezenlijken. We vertellen u hier over het verschil dakopbouw en nokverhoging. 

Verschil dakopbouw en nokverhoging

Een dakopbouw en nokverhoging lijkt veel op elkaar: u verhoogt immers uw woonoppervlak op de bovenste verdieping van uw huis. Maar het verschil dakopbouw en nokverhoging, waar zit ‘m dat in? Indien er een opbouw op een plat dak wordt gebouwd, noemt men dat een dakopbouw. Vindt de verbouwing op een schuin dak plaats? Dan heet het een nokverhoging. Een gemakkelijke manier om het verschil dakopbouw en nokverhoging te onthouden is dat het niet mogelijk is een nokverhoging te plaatsen op een plat dak: dit dak heeft namelijk geen nok.

Vergunning dakopbouw en nokverhoging

Voor een aan- of verbouw van uw huis heeft u vaak een vergunning nodig. Voor verhogingen en uitbouwen op de bovenste verdieping ligt dit anders. Hier is er geen verschil dakopbouw en nokverhoging - alleen een dakkapel is het soms mogelijk vergunningvrij te bouwen. Een gouden tip voor het aanvragen van een vergunning voor een dakopbouw of nokverhoging: overleg met uw buren. Wellicht denken zij zelf ook aan een dakopbouw of nokverhoging en kunnen jullie de vergunningsaanvraag en de kosten voor de aannemer delen.

Dakopbouw of nokverhoging met Leenman Bouw

Leenman Bouw is úw aannemer voor aanbouw, daken, renovaties en andere bouwprojecten. Ons enthousiaste en ervaren team pakken elk project met deskundigheid aan. Wij kunnen namelijk bouwen op maar liefst 25 jaar ervaring in de bouw. Bent u benieuwd naar het verschil dakopbouw en nokverhoging of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Terug naar het overzicht