Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Een dakkapel is een ideale manier om je bovenverdieping of zolder wat meer ruimte te geven. Een laag puntdak kan met een dakkapel ineens als een extra kamer of verdieping voelen omdat u er over de breedte kunt staan. Hiermee heeft u extra ruimte voor een washok, een kantoor of logeerkamer - wat u ook maar voor ogen heeft. Bent u bang dat een dakkapel een grote onderneming is? Nergens voor nodig! Voorbereiding is namelijk werkelijk het halve werk. Wij plaatsen een dakkapel in een kleine dag. Lees hieronder hoe een dakkapel plaatsen in zijn werk gaat.

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

De dag ervoor:

Allereerst waarschuwt u uw buren dat het dakkapel plaatsen eraan komt. Hiermee weten ze dat er eventuele geluidsoverlast veroorzaakt kan worden en kunnen ze ruimte op eventuele parkeerplekken rondom het huis vrijmaken. U heeft natuurlijk de zolder al vrijgemaakt op de heuglijke dag dat wij de dakkapel komen plaatsen zodat wij direct aan de slag kunnen.

De plaatsing:

Onze monteurs arriveren ‘s ochtends met de dakkapel. Als alle dakpannen verwijderd en weggeruimd zijn wordt het gat voor de dakkapel gemaakt. Dit is op maat.

Vervolgens komt de kraan om de dakkapel te plaatsen. Indien nodig wordt de dakconstructie in de tussentijd nog aangepast. Als de kraan gearriveerd is, wordt eerst al het puin uit het dakgat gehesen. De plaatsingsploeg heeft dan weer alle ruimte om te werken. Vervolgens wordt de dakkapel met uiterste precisie op het dak gehesen.

De afwerking:

Zodra het dakkapel plaatsen klaar is beginnen we aan de afwerking. We starten met het waterdicht maken van de buitenkant en gaan daarna over tot het afwerken van de binnenkant. We geven uitleg over hoe de ramen werken, de eventuele zonwering en rolluiken en doen een allerlaatste check. In de middag kunt u al volop genieten van uw nieuwe dakkapel/zolder!

Een dakkapel plaatsen met Leenman Bouw

Leenman Bouw kan bouwen op meer dan 25 jaar ervaring in de bouw. Onze bijzondere interesse en specialisatie gaat naar duurzaam en prefab bouwen. Onze vaklieden pakken alle projecten professioneel op en staan garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen. Meer weten over een dakkapel plaatsen? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht