Houten of kunststof kozijnen, wat is het beste?

Voelt uw woning of bedrijfspand te klein? Door middel van aanbouw of verbouw geniet u van extra vierkante meters bij uw huis of zakelijke pand en creëert u de woon- of werkomgeving die bij u past. Kiest u voor uw project voor houten of kunststof kozijnen? Wij krijgen vaak de vraag wat het beste is. Onze experts met ruim 25 jaar ervaring geven u graag tips en aandachtspunten bij het kiezen van uw houten of kunststof kozijnen.

De stijl en architectuur van uw pand

Een element dat makkelijk te vergeten is bij het kiezen van houten of kunststof kozijnen, is de stijl en architectuur van het pand waar verbouwd of aangebouwd wordt. De look en feel van een pand is het visitekaartje van de binnenkant. In sommige bouwstijlen horen houten, kunststof of zelfs aluminium kozijnen thuis, soms is het de keuze aan de eigenaar om te kiezen wat bij hem past. Zo zal het voor de hand liggen om voor pastoriestijl houten kozijnen te kiezen. Houdt u van modern? Dan kunt u met aluminium kozijnen een krachtige en industriële look creëren. Kunststof kozijnen hebben de eigenschap zich wat meer aan te passen aan het frame en hebben geen uitgesproken uitstraling.

Toepassing en isolatiewaarde

Houten, kunststof of aluminium kozijnen hebben niet alleen ieder hun eigen uitstraling, ze hebben ook hun eigen karakter en sterke punten. Wist u bijvoorbeeld dat bij een groot raampartij aluminium de beste keuze is vanwege de sterkte van het materiaal? En wist u dat als u een huis aan de kust heeft kunststof kozijnen vaak de beste optie is? Het is tevens belangrijk om de isolatiewaarde van het materiaal in acht te nemen. Wat veel mensen niet weten is dat houten kozijnen het beste isoleren: hout heeft namelijk van nature de eigenschap sterk te isoleren.

Onderhoud en budget

Bij het kiezen van houten of kunststof kozijnen speelt ook de mate van onderhoud en budget een rol. Hoewel hout het beste isoleert, vraagt dit natuurproduct wel om onderhoud. U zult regelmatig moeten schuren en lakken om ervoor te zorgen de houten kozijnen lang hun werk kunnen blijven doen. Kunststof kozijnen (en aluminium kozijnen) zult u nooit hoeven schuren, verven, vernissen of lakken en is daarmee zeer onderhoudsvriendelijk. Kunststof kozijnen zijn tevens gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen.

Houten of kunststof kozijnen met Leenman Bouw

Onze professionals zijn vakmannen met meer dan 25 jaar ervaring. De passie van onze vakmannen herkent u in de professionele manier waarmee waar onze projecten oppakken en de deskundigheid van ons Duurzaam+ programma. Onze all-round professionals staan garant voor een gedegen, vindingrijke en prettige uitvoering voor uw houten of kunststof kozijnen. Benieuwd naar de kosten of mogelijkheden van houten of kunststof kozijnen voor uw woning? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht