Isolatiewaarden, wat is het en wat moet je hebben?

Of u nu aanbouwt, verbouwt of meer ruimte via uw dak wilt, het is van groot belang te kijken naar de isolatiewaarde van uw woning of aanbouw. Een goede isolatie kan namelijk een positief effect hebben op uw energieverbruik, wat goed is voor uw portemonnee én voor het milieu!

Wat zijn isolatiewaarden?

Isolatiewaarden zijn waarden die aangeven hoe goed of hoe slecht isolatiemateriaal isoleert. Als iets minder goed isoleert heeft u er meer van nodig dan iets dat goed isoleert. U kunt dit principe vergelijken met een wollen trui en een t-shirt. Een wollen trui isoleert vele malen beter dan een t-shirt - als u met t-shirts dezelfde isolatiewaarde als een wollen trui wilt behalen, zult u vele t-shirts over elkaar moeten aantrekken. Met isolatiemateriaal is dat net zo. Let hier dus op bij het berekenen van de kosten van het materiaal: misschien lijkt iets goedkoper maar is dat door de uiteindelijke hoeveelheid niet.

Het verschil tussen Rd waarde en Rc waarde

Rd waarde en Rc waarde zijn beide begrippen die de isolatiewaarde van een product weergeven. Rd waarde geeft alleen de warmteweerstand van het materiaal aan, deze waarde wordt toegekend door de fabrikant zelf. De Rc waarde wordt het meest gebruikt en geeft het totale plaatje weer. Deze waarde is dus de waarde waar u als consument op moet letten. Voor Rc waarde geldt: hoe hoger de Rc waarde van isolatiematerialen, hoe beter de isolatie.

Isolatiewaarden bekijken met Leenman Bouw

In welk bouwproject u ook zit, Leenman Bouw kijkt graag met u naar de mogelijkheden van isoleren. U kunt met het goed isoleren van uw woning namelijk echt slim besparen. Met een eenmalige investering kunt u structureel de energiekosten verlagen en de temperatuur in uw huis op aangename wijze regelen. Onze gepassioneerde vaklieden zetten zich in voor duurzame oplossingen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot het verhogen van de isolatiewaarde van uw huis? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

 

Terug naar het overzicht