Je dakterras inrichten

Een dakterras biedt vele mogelijkheden en voordelen om extra eigen buitentuin te creëren. Hoewel dakterrassen vaak plat en ‘kaal’ zijn hoeven deze extra vierkante meters buiten geen saaie boel te zijn! U kunt bijvoorbeeld slim gebruik maken van de hoogte zodat u op een gezellige manier van de zon kunt genieten. Onze vakmensen geven tips en inspiratie voor uw (toekomstige) inrichting dakterras.

Stap 1: bepaal de functie van het dakterras

Een dakterras is vaak groter dan een gemiddeld balkon. Dit zou in theorie ook betekenen dat er meer ruimte is voor tuinmeubelen. Pas wel op! Een dakterras heeft een maximaal gewicht dat ze kan dragen, let hier goed op voordat er zware houten meubelen op geplaatst worden. Soms is een dakterras small of juist heel vierkant. Bij de inrichting dakterras kan hier rekening mee gehouden worden. Heeft u niet veel ruimte voor meubelen? Bedenk dan goed waar u het dakterras voor wilt gebruiken: wilt u graag wat kleur op doen op uw zonnebed, of liever uitgebreid kunnen tafelen met vrienden? Gebruik multifunctionele meubelen die makkelijk te verplaatsen zijn om zo veelzijdig mogelijk gebruik te maken van uw inrichting dakterras. Denk bijvoorbeeld aan een bank en bloempot in een, of een tafeltje met opbergruimte.

Stap 2: kies een ondergrond

Nu u de functie van uw dakterras heeft bepaald kunt u daar materialen bij gaan zoeken die deze uitstraling ondersteunen. Wat mensen vaak vergeten is dat, net als binnenin huis, een vloer alle verschil kan maken. Thuis zit u ook niet op de betonnen ondergrond, dus kies ook voor een mooie en sfeervolle ondergrond voor de vloer buiten. Bedek uw dakterras met kleurige tegels, houten vlonders of bekijk het steeds grotere assortiment vloerkleden voor buiten. Dit kleedt het dakterras aan en maakt het geheel huiselijker.

Stap 3: ga de hoogte in

Een dakterras heeft weinig om zich heen om beschut te zijn. Dit kan een ruimtelijk gevoel geven maar ook minder knus aanvoelen. Klein of groot maakt geen verschil; een dakterras gaat graag de hoogte in! Zo kunt u stapelbare bloempotten of een verticaal kweekrek plaatsen voor afscherming, beschutting en meer vloerruimte voor meubels. Ook in tuinen zijn hoge bomen en planten gezellig - dit kan in de inrichting dakterras prima nagebootst worden!

Stap 4: voeg sfeer toe

Nu de vloer ligt, de meubels staan en er wat groen de hoogte in is gegaan is het tijd voor de finishing touches van de inrichting van uw dakterras. Decoratie speelt een grote rol bij het echt knus en gezellig maken van een dakterras. Denk aan sierkussens, tafelkleden, verlichting. Zo kunt u warme kleedjes in uw loungestoelen leggen voor warme benen op nazomeravonden en sfeer tijdens de winter. Zorg ook voor verlichting die niet alleen functioneel is maar een bepaalde uitstraling heeft: denk bijvoorbeeld aan lampionnen, grote kaarsen, olielampen of een vrolijk lichtsnoer.

Dakterras aanleggen met Leenman Bouw

Leenman Bouw kan bouwen op meer dan 25 jaar ervaring. Met onze bijzondere interesse in duurzaam en prefab bouwen en een uitgebreid netwerk van bouwpartners, zien wij elke uitdaging tegemoet. Onze vaklieden pakken ook het aanleggen van uw dakterras professioneel op - ons team staat dan ook garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw project. Meer weten over de mogelijkheden van een dakterras aanleggen? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht