Natuurlijk lichtinval met een lichtstraat

Een uitbouw met een plat dak zorgt voor meer ruimte zodat uw huis meer vierkante meters thuis voor u biedt. Wat mensen soms vergeten is dat een uitbouw met een plat dak ook zorgt voor extra muur en minder lichtinval. Het kan dan overdag weleens donker aanvoelen. Kunstmatig licht kan uw kamer weliswaar makkelijk verlichten, maar ook als u de warmste kleuren lamp uitkiest blijft het wat het is: kunstmatig. Met een lichtstraat in uw dak heeft u overdag altijd lichtinval van buiten, hoe grauw het ook kan zijn. Uw woonkamer, keuken of serre heeft een mooie natuurlijke lichtinval en u hoeft er bovendien niets voor te doen.

Lichtstraat bij uitbouw

Indien uw uitbouw donker aanvoelt zijn er verschillende mogelijkheden om natuurlijk lichtinval te creëren. Een extra raam of schuifwand zijn makkelijke oplossingen. Dit zijn echter ook dure aangelegenheden die veel tijd kosten. Een lichtstraat daarentegen is een ideale oplossing die er bovendien bijzonder fraai uitziet. Een lichtstraat is een reeks ramen die op een elegante manier in het dak worden gemonteerd. Het frame waarin deze lichtstraat gemonteerd wordt is van duurzaam materiaal, zoals kunststof. Met een lichtstraat valt er van boven, de meest directe manier, natuurlijk licht in de kamer.

Kenmerken en voordelen van een lichtstraat

U ziet het al voor zich: een uitbouw met een ingebouwde lichtstraat waar ’s ochtends of ’s middags de vroege lente-zonnestralen uw huis in een warm licht zetten. Uw hond opgekruld in de mand of de ochtendkrant verlicht door het zonnetje. U bent ervan overtuigd: een lichtstraal is de oplossing. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er lichtstraten beschikbaar met een aluminium frame. Deze heeft vaak de voorkeur omdat staal regelmatig geschilderd zal moeten worden. Voor het doorzichtige deel van uw lichtstraat kan er glas, acrylaat of ploycarbonaat gekozen worden. Glas heeft het voordeel dat dit het licht op de meest natuurlijke manier doorlaat en daarnaast isolerend is. U kunt voor verschillende lagen glas kiezen waardoor de isolatiewaarde extra toeneemt.

Plannen maken?

Heeft u plannen voor het plaatsen van een lichtstraat in uw uitbouw? Leenman Bouw fungeert graag als aannemer voor uw project. Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden en de kosten. 

Terug naar het overzicht