Vijf tips voor onderhoud van uw dakkapel

U heeft een dakkapel of overweegt er een op uw huis te laten bouwen? Lees hieronder dan alle voordelen en hands-on tips voor een goed onderhouden dakkapel. Zo kunt u langer genieten van uw dakkapel - en van de garantieperiode!

Langer garantie en langere levensduur

Het goed onderhouden van uw dakkapel heeft talloze voordelen. Dat is goed nieuws, want u kunt al met een paar kleine onderhoudsacties zelf uw dakkapel goed verzorgen. De gemiddelde levensduur van een dakkapel is 25 jaar (een kunststof dakkapel bijna het dubbele). Het regelmatig uitvoeren van simpele schoonmaak- en onderhoudsklussen zorgt er niet alleen voor dat u eventuele schade sneller ontdekt, maar deze ook snel in kan perken. Zo kunt u dus langer genieten van uw dakkapel! En wist u dat met een gedegen onderhoud dakkapel u ook langer recht heeft op garantie? De meeste leveranciers stellen in de garantieperiode namelijk als voorwaarde dat u zelf regelmatig onderhoud pleegt (of dit door hen laat doen).

Vijf tips voor onderhoud dakkapel

Onderhoud hoeft geen dure of ingewikkelde zaak te zijn, zo lang u maar met enige regelmaat onderhoud- en schoonmaakklussen verricht. Met een paar jaarlijkse handelingen maakt u al een goed begin aan uw dakkapel onderhoud. Let er wel op dat het onderhouden van uw dakkapel afhankelijk is van het materiaal; zo heeft hout meer en ander onderhoud nodig dan kunststof. Voor elk materiaal gelden de onderstaande tips om jaarlijks uit te voeren voor een goed onderhoud dakkapel:

  1. Neem het materiaal af met lauw water
  2. Controleer regelmatig het hang- en sluitwerk
  3. Maak ook de ventilatieroosters regelmatig schoon
  4. Controleer de dakbedekking/dakpannen en de afvoer van regenwater
  5. Vet de raamrubbers in

Heeft u houten onderdelen in uw dakkapel? Zorg er dan ook voor dat u regelmatig het schilderwerk controleert op blaasjes en scheurtjes en voer het schilderwerk eens per 5 jaar opnieuw uit.

Een dakkapel met Leenman Bouw

Het team van Leenman Bouw staat met vakmanschap voor u klaar om al uw vragen over dakkapellen en onderhoud dakkapel te beantwoorden. Onze vaklieden pakken alle projecten professioneel op en staan garant voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw dakkapel. Meer weten over de mogelijkheden van een dakkapel voor uw woning? Neem dan contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.

Terug naar het overzicht