Wat is casco bouwen?

Veel bouwbedrijven bieden de mogelijkheid om een woning, aanbouw of dakopbouw casco op te leveren. Maar wat betekent dit eigenlijk? Casco bouwen houdt in dat de bouwer van de (stuk) woning alleen de ruwbouw verzorgd: het huis wordt wind- en waterdicht opgeleverd. Dit is inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen maar exclusief afwerking zoals tegelwerk, sanitair en schilderen. Een casco aanbouw of casco dakopbouw kan verschillende voordelen hebben.

Wat zijn de voordelen van casco bouwen?

Een casco aanbouw of casco dakopbouw heeft als nadeel dat het gebouwde stuk niet ‘sleutelklaar’ wordt opgeleverd en dat er dus nog een en ander aan moet gebeuren. Dit is echter ook direct een deel van de voordelen!

De voordelen van casco bouwen:

  • Het is financieel voordelig: u betaalt geen uren van bouwpersoneel, u voert de werkzaamheden namelijk zelf uit.
  • U kunt uw eigen bouwtempo bepalen.
  • U kunt de binnenkant volledig naar eigen smaak en inzicht inrichten en afwerken, zelfs als u op het laatste moment van gedachten veranderd.

Tips voor casco aanbouw of casco dakopbouw

Denkt u erover om een casco aanbouw of casco dakopbouw te realiseren in uw woning? Hou dan rekening met de volgende zaken:

  • Communiceer duidelijk met de aannemer zodat hij eventueel benodigde voorzieningen kan treffen (zoals bijvoorbeeld het leidingwerk) en dat beide partijen niet voor verrassingen komen te staan.
  • Het is belangrijk om zelf handig te zijn of mensen om u heen te hebben die handig zijn om het stukje kluswerk voor u te verrichten.
  • Bij het zelf afmaken van een casco aanbouw of casco dakopbouw komt er veel planwerk te pas, hou hier rekening mee bij het maken van een planning en een verwachting.

Casco aanbouw / casco dakopbouw met Leenman Bouw

Overweegt u casco aanbouw of casco dakopbouw? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze open communicatie en vakkennis weet u altijd vooraf waar u aan toe bent en kunt u zich door ons met een gerust hart laten adviseren. Onze ervaren vakmensen hebben een echte passie voor hun vakgebied. Benieuwd naar de kosten of mogelijkheden van uw casco aanbouw of casco dakopbouw? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw dakopbouw.

Terug naar het overzicht