Wat is de invloed van een dakopbouw op mijn energielabel?

U wilt extra vierkante meters in uw woning, maar niet inleveren op het oppervlakte van de tuin? Met een dakopbouw realiseert u tot maar liefst 30% meer woonoppervlak, gewoon op de bovenste verdieping. Een veelvoorkomende vraag bij het overwegen van een dakopbouw is: wat is de invloed van een dakopbouw op mijn energielabel? Dankzij ontwikkelde technieken en aangescherpte regelgeving kunt u met een dakopbouw vaak uw energielabel verbeteren. Leest u hieronder de deskundige tips en informatie van onze vakmannen.

De invloed van een dakopbouw op mijn energielabel

Sinds 1 januari 2015 zijn de isolatie-eisen van dakkapellen en dakopbouwen flink aangescherpt waardoor uw energielabel verbeteren binnen handbereik ligt. De leidende reden voor deze verandering is het verminderen van de belasting van het milieu. Maar een mooi bijkomend voordeel van deze aanscherping is dat u uw energielabel kunt verbeteren. Wist u namelijk dat warmte stijgt en daarmee via een slecht geïsoleerd dak makkelijk naar buiten glipt? Dit zorgt voor hoge energiekosten die kunnen oplopen tot honderden euro’s per jaar. Om ervoor te zorgen dat u met een dakopbouw een verbeterd energielabel voor uw huis krijgt, adviseren wij op drie dingen te letten:

  • Materiaalkeuze: kies materialen die de juiste en gecertificeerde isolatiewaarde hebben.
  • Bouwwijze: goede materialen moeten ook goed gebouwd worden; een tochtend kozijn ligt vaak niet aan het kozijn maar aan de plaatsing daarvan.
  • Aannemer: kies een aannemer die u vertrouwt en die goede referenties heeft voor het plaatsen van uw dakopbouw. Zo weet u zeker dat u kwaliteit krijgt voor de eerlijke prijs die u betaalt.

Met de bovenstaande drie uitgangspunten kunt u bij het bouwen van een dakopbouw uw energielabel verbeteren naar een positiever en duurzamer stempel. Naast uw energielabel verbeteren voor uw eigen portemonnee, is het ook gunstig voor de toekomst. Duurzaamheid staat namelijk steeds hoger op de agenda en zal aantrekkelijk zijn voor toekomstige kopers.

Energielabel verbeteren met een dakopbouw van Leenman Bouw

U wilt een dakopbouw en tevens uw energielabel verbeteren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren vaklieden hebben een echte passie voor hun vakgebied. Dit ziet u terug in de professionele manier waarmee wij onze projecten oppakken en de deskundigheid waarmee we Duurzaam+ aanbieden, waarmee u niet alleen een topkwaliteit product krijgt maar ook uw energielabel verbeteren kunt. Bent u benieuwd naar de kosten of mogelijkheden van uw dakopbouw? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een prettige, vindingrijke en gedegen uitvoering van uw dakopbouw.

Terug naar het overzicht