Zolder opbouw, de mogelijkheden

U hebt een eigen woning en wilt uitbreiden. Niet elk huis heeft de mogelijkheid tot een aanbouw of uitbouw aan de achterkant of zijkant van het huis. Maar zelfs als u een rijtjeswoning heeft, heeft u mogelijkheden tot uitbreiden! U kunt met gemak extra vierkante meters aan uw bovenste verdieping toevoegen, of de huidige zolder verbouwen zodat u een extra mooie, leefbare verdieping heeft. Lees hieronder de mogelijkheden voor een zolder opbouw.

Dakopbouw op zolder

Heeft u een plat dak? Dan kunt u met gemak een extra verdieping realiseren op uw woning! U kunt in dat geval over het hele oppervlak van een verdieping een dakopbouw op uw zolder plaatsen waarmee u niet alleen een extra kamer heeft, maar een hele extra verdieping op uw woonoppervlak bij kunt schrijven. Een dakopbouw op uw zolder levert u tot maar liefst 30% meer woonoppervlak op, zonder dat u hoeft in te leveren op uw tuin!

Nokverhoging of dakkapel

Voor een zolder opbouw heeft u niet alleen de mogelijkheid tot een dakopbouw. Indien u een schuin dak heeft wordt de zaak namelijk iets ingewikkelder. Uiteraard kunnen we alsnog meer leefruimte bieden! Voor elk dak is er een passende oplossing. Met een dakkapel of een nokverhoging gaat u de hoogte, en gevoelsmatig de breedte, in. U verbouwt hierbij het schuine gedeelte van uw zolder zodat u meer plek heeft om rechtop te staan en bijvoorbeeld hoge kasten neer te zetten.

Verbouwing van de zolder

Vaak zien we dat de zolder een slecht onderhouden plaats is in het huis die voor opslag of als wasruimte dient. Zonde! Als u de zolder verbouwt tot een prettig afgewerkte verdieping met de juiste lichtinval kunt u gerust één of twee extra slaapkamers of een kantoor realiseren zonder in te leveren op de efficiëntie van uw opslagruimte.

Zolder opbouw met Leenman Bouw

Bij Leenman Bouw beschikken wij over meer dan 25 jaar ervaring in de bouw. Dit ziet u terug in al onze projecten op het gebied van zolder opbouw. Van dakopbouw tot nokverhoging en aan- en verbouw: bij onze vaklieden bent u aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden over zolder opbouw en een passende oplossing voor uw unieke woonsituatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs of vraag direct een offerte aan.

 

Terug naar het overzicht